Gastro
Gastro

Gastro – jela od ribe i morske delicije
Gastro odjel naše ribarnice Poljud, svakodnevno priprema svježa jela od ribe i plodova mora bazirana na tradicionalnim recepturama ali uvodeći u jela i najmodernija gastro iskustva. Naš glavni kuhar Miro Katušić se uvijek trudi obogatiti i proširiti ponudu gotovih jela i delicija. Doprinos poticanju svijesti da su riba i plodovi mora odličan izbor namirnica u kvalitetnoj prehrani, te da na taj način podižemo svjesnost o važnosti očuvanja zdravlja kroz pozitivne prehrambene navike smatramo našim svakodnevnim zadatkom.
17.12.2015
1. Zapečene tortilje “Brač”
2. Lazanje s ribom
3. Hobotnica s grahoricama
4. Pečena riba
5. Bakalar na bijelo
6. Bakalar na brujet
7. Bakalar s grahoricama
8. Zapečeni bakalar
9. Njoki na bijelo sa ribom
10. Crni rižot
BAKALAR NA BIJELO
Pri samom odabiru bakalara paziti da bude;
-izvana treba biti svijetao.
-bez tamnih točkica.
-peraje prema gore (vani).
-stomak bakalara bez neugodnog mirisa.
-izborom većeg bakalara imamo veću iskoristivost i manje otpada.
Pri pripremi bakalara obratite pažnju na slijedeće;
-Vakumirani bakalar se namače oko 24 sata.
-Manji bakalari se namaču kraće a veći duže i to ovako;
bakalar od 400 – 600 grama namačite 2 – 3 dana a veće 3 – 4 dana.
-Namočeni bakalar treba biti u hladnjaku, a vodu mijenjajte dva puta dnevno.
-Kad se bakalar može saviti da mu se dodirnu glava i rep, znači da je dovoljno namočen.
Title

———————————————-
NAPOMENE:
Radnim danima : od 17h do 20h – popust na gotova jela od 40%
Subotom: iza 14h – popust na voće, povrće, svježu ribu te gotova jela od 30%
About Author
Comments are closed